Ringgit Malaysia Tiga Ratus !!

Kenapa tiga ratus ringgit jadi tajuknya?
Ada blogger buat "contest" ka?
Sebenarnya tiada kaitan  pun dengannya,
Hanya gimik, tak tau nak letak tajuk apa.

300 sebenarnya hanyalah angka,
Menunjukkan rakan, tekan follow blog ni,
Terima kasih aku ucapkan pada semua,
Yang sudi follow hingga capai angka ini.


Orang ke-300 baru laporkan diri,
Dia datang tadi dengan berlari-lari,
Aku mengejar sampai ke luar negeri,
Nah, sampai Sabah, nak balik tak reti.

Sampai Sabah terkejut aku,
Wah, semuanya merah warna di sana,
Ada pula orang duduk atas bangku,
Bangku terletak di tengah padang bola.


Lambang MU terpampang megah,
Baru kutahu dia peminat bola,
Sesiapa peminat bola bolehlah terjah,
Banyak info baru dia sedia.

Irwan Syah nama pemiliknya,
Namanya amat membangkitkan nostalgia,
Teringat pula Achaa Septriasa,
Lagu "Berdua Lebih Baik" amat aku suka (zaman matrik dulu layan lagu ni la..hehe).

Terima kasih aku ucapkan,
Kerana sudi datang follow blog picisan,
Marilah semua kawan-kawan,
Kita pi terjah blog MUFC Irwan.


Rungutan Sang Cengkerik: Aku Sokong Hull City..hehe..(^_^)

10 comments:

~Sweet Honesty~ said...

aku sokong team kampung aku jek..hohoho

FARHAN said...

teman igtkan kome nak bgi rm300 kat teman td.. kikiki ;P

tahniah! sat ja dh 300 lbih follower jagung.. =)

KorN said...

Ingatkan kalo nak jumpa irwansyah kena ke indon, rupanya ke sabah plak

aku HaniAsyira said...

nak duit rm300.. keh2

Abby said...

ehemehem , jmput join segmen .

putryteya said...

Mati2 ingat nak bagi RM300 kat teya tadi . Baruu nak berangan . haha , tahniahh .. !

Mr. Jagung said...

~Sweet Honesty~:
haha..tak aci la camtu..kita kan 1Malaysia..keh3..

FARHAN:
nak 300 kena p rumah aku la time raya..haha

KorN:
haha..dah pindah Sabah dah..hehe

aku HaniAsyira:
mai la rumah ceq raya ni..hehe

Abby:
akan saya cuba join..ehehe

putryteya:
jgan mati please..please..tak pasai2 nati PDRM mai rumah ceq siasat..ceq wat blog ntok tambah kawan, bukan nak kena tahan...=)

amiraqramazizi said...

done follow here. hit me back http://amiraqramazizi.blogspot.com/

Alieza Dayasari said...

owh..
saya yang ke 317. hihok

Mr. Jagung said...

amiraqramazizi:
tenkiu for coming..really appreciate it..oredi hit u my fren..=)

Alieza Dayasari:
tima kaseh dtg..=)