Celoteh 15: Proton Preve Giveaway

Ini "giveaway" pertama dari Ladang Jagung. Mari ramai-ramai join. kalau nak tau apa hadiahnya..sila tengok kat bawah. 


Grand Prize: Sebuah Proton Preve !!!!

::Sumber: http://www.gvishnu.com::


Tak percaya ??..percayalah..percayalah mata anda. Sesungguhnya ini benar-benar belaka...ohohoho..semua rakyat Malaysia yang ada beeeeloooggg boleh join. Apa tunggu lagi??..cepat join ramai-ramai..(^_^)..

Macam mana nak join??..ada di bawah syarat-syaratnya...

1) Ada blog, rakyat Malaysia
2) Jadi follower blog, fesbuk, twitter, Google Plus, Tumblr & Photobucket Ladang Jagung.
3) Klik suma iklan kat Ladang ni.
4) Vote Ladang Jagung untuk Digi Award.
5) Buat satu entri "Ladang Jagung: Proton Preve Giveaway" dan tampal banner khas yang ada kat bawah kat entri anda.

6) Tag 5 orang rakan anda an pastikan mereka mengetahui telah ditag.
7) Linkkan ke entri ini dan pastekan link entri anda kat ruangan komen.
8) Dalam entri anda, buat satu slogan "Saya berhak memenangi Proton Preve kerana ............." tak lebih 20 patah perkataan.
9) Siap..mudah kan??...untuk syarat TAMBAHAN..kena BACA entri ni sampai habis ya kawan-kawan...(^_^)

_________________________________________________________________________________
|
|
|
|
|
|
|
|
V
GURAU AJE..JANGAN MARAH YE..(^_^)..

Semua yang di atas, gimik saja..jangan percaya ye..hehe..

Alang-alang dah baca sampai sini, apa kata baca je sampai habis. Ni ole-ole untuk hari ni..selamat membaca..(^^,)..


Lewat sikit cerita aku,
Semua orang sudah tahu,
Proton keluarkan kereta baru,
Secara rasmi 16 April (kalau tak silap) yang lalu.

Penuh minat aku melihatnya,
Kereta keluaran Negara Malaysia,
Nampak di situ kematangannya,
Produk kita bertaraf dunia.

Proton baru, Preve namanya,
Bahasa Sepanyol asal bahasa,
“Memperuntukkan” maksud di sebalik nama,
Bukti keupayaan jenama Malaysia.

Preve datang dalam 6 warna,
Harga bermula RM 59,540 saja,
RM 72,990 paling mahal harganya,
Kalau mampu beli “cash” aja (hehe..).

Sekali imbas macam biasa,
Ada persamaan keluaran luar Negara,
Jika Inspira macam Lancer saja,
Preve pulak macam apa ya?..

Setiap kali kereta baru dipasarkan,
Sibuk orang buat perbandingan,
Semua aspek mereka bandingkan,
Macam mereka jurutera pasukan (pasukan F1).

Topik harga tumpuan utama,
 Mulalah orang bandingkannya,
Macam-macam Negara terlibat sama,
Orang kata di sana jual murah saja.

Bagi aku, senang saja,
Jangan kita “complain” saja,
Kalau suka pergi lah usya,
Tak dak duit, beli Viva jela.


Rungutan Sang Cengkerik: Sabar Sebahagian Daripada Iman Ye Kawan2...=) 


30 comments:

Haruno Hana 하나 said...

haha.. mmg x caya pon.. sapa la nk kasi Proton Pereve camni.. haha XD

Si Jagung said...

@ Haruno Hana :
hehe..gurau2 pagi..=)

zizie said...

patut la mcm xsedap hati je time bc entri nie... hahaha....

Si Jagung said...

@ zizie :
no hard feeling ya...just joking..nati ada duet lebey saya akan wat la GA yg btol2 punya..tp xdela hadiah Preve..hehe

minniey said...

nk preve color merah 1 :D

Si Jagung said...

@ minniey :
kaler merah out of stock..hehe

nur_za said...

kah2...baru nk join..xkira..nk join...nak keta tu..hahaha

Si Jagung said...

@ nur_za :
hehe..join la..mesti grand prize dia, saya yg menang...haha

Cha_Haya said...

perrhhh dasat btui gimik! percaya Tak percaya dibuatnya.. haha ;P

betui tu.. xdak duet bli viva jela.. kih3... >.<

Si Jagung said...

@ Cha_Haya :
hehe..alang2 nak wat gimik..buat besar2an..hehe

anNaqia said...

pong pang, alih2 xde nye beli. haha.

:)

si kiut lavender said...

hihihi


untunglah kalau ada org nak bagi free2 tuh.,...:D

EyA edamanhatiku said...

waa lao btul2 kn bez p 99% mustahil la ada bnda camne

Sis AI said...

Perh! Jagung dah pndai ehh tipu2, wakaka! Klu contest mcm ni Jagung, sy prcaya. Tp, yg blogging tu msti ank org kaya smpai kreta pun boleh kasi lelong.

Cik Amal said...

hahahahahaha
punye lah xcited nak tau citer
keh keh keh
kena tipu rupanya

im follow ur blog
anda di tag
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-follow-by-hajar_20.html

Si Jagung said...

@ anNaqia :
a'ah..pong pang je lebe..hehe

@ si kiut lavender :
hehe..maaf..gurau2 aje..=)

@ EyA edamanhatiku :
tunggu la saya sekaya syed bukhari..bole la wat GA cmtu..hehe

@ Sis AI :
haha..maaf la na..gura2 aje..kalau kaya..bole je..hehe

@ Cik Amal :
maaf ye bg harapn palsu..just gurau2 di pagi hari..don hard feeling k..hehe...tenkiu tag..(^^,)..

Cik Kay Jue said...

hahaha.. memang gempak! hahaha..

9n0L4 said...

kalau ade betul GA cmni, anak tokey kete pun belum tntu boleh buat. hee.

mrs mell zally said...

bukan mainnn.... hahaha...

zera eira said...

alamak, GA dia menakutkan betul! hehe. kalau swift bole? hehe

Si Jagung said...

Cik Kay Jue :
saja nak wat gempak..ohoho

9n0L4 :
hehe..nati saya jadi tokey keta, mesti anak saya buat GA cmni..ohoho

mrs mell zally:
saja main2..hehe..jangan marahhh..=)

zera eira :
swift??..xbole..xbole..promot keta tempatan ja..hehe

zaza iman said...

haha, nasib baca sampai hbs..pandai jagung.. hihi =)

Si Jagung said...

zaza iman :
teknik promosi, nak suroh org baca sampai abeh..haha

+kasih+ said...

Assalamualaikum... lama dah xtggl jejak kat sini... kemain lg entrynye... kasih pun terkone... hebat.. hebat...
betol tu.. asyik nak komplen je.. nak tau best ke x kenalah test naek... kalo x beli viva jelah cam kasih... hehehehe

Nora Karim said...

whoa.... dasat strategi :D

Si Jagung said...

+kasih+:
haha..sowi2..saja wat gempak je..jgan marah na...hehe..keta idaman saya pon viva jgak..hehe

Nora Karim:
ehehe..jahat kan??..jgn marah na..gurau je..hehe

Hani Shaa said...

siapa pun x caya .. lagipun sapa la nk kasi Proton Pereve camni.. haha XD
tapi kalo ade bertuah laa .. heheee

Si Jagung said...

Hani Shaa:
doa la saya kaya, da ladang jagung 1000hektar...buleh la wat GA bagi BMW sbijik..hehe

Gombug said...

Flashback trojan: Ancaman virus terbesar 2012 bagi pengguna Mac. Artikel sepenuhnya - www.gombug.net

Si Jagung said...

Gombug:
dah p baca..bahaya gak tu..naseb baek saya bukan Mac user..hehehe