DORAEMON: 100 Years Before The Birth of Doraemon

Jeng..jeng..inilah dia pameran dan sambutan (dan jualan jugak) Doraemon yang aku habaq kat hangpa semua aritu [SINI]

Pameran ni dadakan di e@curve, Damansara...pi la ramai-ramai, yang ada anak-anak kecik lagi best kalau pi..hehe

Event ni diadakan sempena 100 tahun lagi kelahiran Doraemon..kalau dalam bahasa omputeh nye "100 years before the birth of Doraemon".

Kenapa 100 tahun sebelum?..bagi yang tak tau, dalam cerita ni, Doraemon dibuat pada tahun 2112..so 2012 ke 2112 kan jaraknya 100 tahun..kan..kan..=) 


Inilah banner kat dinding pentas utama.


 
Ada "Pintu Suka Hati" lagi tu..nanti Doraemon & Nobita keluar ikut pintu tu la. Tak percaya ke?..hehe


||
||
||
||
||
||
||
V

Kan dah kata..Doraemon & Nobita dah keluar..aku dah naik pusing-pusing tombol tu, nak masuk..tapi Doraemon kunci..cis..cis.. 


Sesi temuramah dengan Nobita..orang tanya dia, nak tau apa dia jawab?..dia tak jawab papon..uhuhu


Nobita yang super aktif..kejap ke kanan, kejap ke kiri..sejak bila Nobita ni ektif ye??..selalu tidur je keja dia..=)


Melambai-lambai panggil orang datang..hehe


Kepala Doraemon yang besar..50X saiz kepala aku..hehe


Belon Doraemon..tak dak jual pulak, kompom aku beli kalau ada jual..boleh letak depan pintu rumah aku pun cun neh !!


Barang-barang jualan..macam-macam ada..tapi harga agak mahal LAH !!


Rungutan Sang Cengkerik: Ada Sesi Bergambar Dengan Doraemon Jugak..!! ...(^_^)

17 comments:

KorN said...

aceceyh... apesalkah di troll kan muke tu.. haha..

Mr. Jagung said...

haha..aku nak letak gambar pemandangan sekitar pameran tu..bila cek gambar, suma da muka aku dok tesengih ja..haishh..gila kamera btol aku neh..ohoho

Cik Kay Jue said...

wah bestnyer... knp ckj tak tau pun ada pameran ni? huhu...

si robot comel said...

bestnya,gua salah satu peminat doraemon ni,hehe

Alieza Dayasari said...

Unik nyer blog ni.. jagung...
tak pernah terfikir.
but saya suka makan jagung haaaa....
like like lah blog ni punya tema.

✿Lady Ainaa✿ said...

comey betul kucing biru ni.. dan ena dpt tahun, doraemon nie bdn dy bkn berwarna biru tetapi kuning mcm adik dy.. atas kerana telinga dy kena gigit dgn tikus, dy menangis tnpa henti smpaikan badan dy bertukar jd biru.. by the I love this anime.. awwww

Mr. Jagung said...

Cik Kay Jue:
sebab tu saya gtau..hehe..dun wori..dengar kata sampai 10 Jun..maseh ada masa..=)

si robot comel:
yeke?..sama la kitaaa !!..hehe

Alieza Dayasari:
haha..tima kasey..tima kasey..dtg lah lagi..hehe..(^^,)..bukan pe suma orang ambil nama buah2 import je..saya org kampung, amik produk tempatan jela..hehe..=)

✿Lady Ainaa✿:
yup..tepat sekali..pandai Lady Ainaa..i love Doraemon t00..=)

syafiqakarim said...

doraemon.best.comel.
mcm lu.


eh?

Mr. Jagung said...

syafiqakarim:
eh?..memang comel cam wa..tp beza ckit ja..doraemon manyak gumok oo...haiya..

Fatim said...

bestnya..kalau
ada pintu doraemon tuuu..

tak ada jual ke kat situ.

I want one :D

Si Matatajam said...

Best la kl M ada pintu suka hati tu bleh la pi sana tgk pameran tu...

anis-yang-manis said...

dah habis ke pameran ni?terlepas la pulak...kalau tak boleh bawa anak2 tgk sejarah doraemon...

Adylia Qarissa said...

makkk aiikkk..besor nya doremon!

syiela said...

bestnya pameran ni.. kalau kot belah utara sure kami anak beranak menyerbu

محمد شهريل القنيطري said...

haisshhh ni confom peminat doraemon...hihi

Mr. Jagung said...

Fatim:
maaf..abeh stok...hehe

Si Matatajam:
hehe..xperlu pintu suka ati..dengan pintu kapal terbang pon boleh samapi..keh3..

anis-yang-manis:
lom g..sampai 10jun rasanya..bleh la dtg..hehe

Adylia Qarissa:
besor la jgak..hehe

syiela:
jap je nak sampai Kl..tak sampai 5 jam pon..hehe

محمد شهريل القنيطري:
hehe..itu sudah pasti..membesar dengan doraemon..cewah..=)

TiRaMoN said...

best nye!! knp sy terlepas nk pergi jumpa doraemon ya! :'(