Celoteh 19: Terima Kasih Kawan-Kawan !!



26 Mac tarikh pendaftaran,
Semalam genap usianya sebulan,
Apakah yang sedang aku merapu meraban?
Kalau nak tahu, teruskan bacaan.

Sebenarnya aku sedang pandang ke belakang,
Singkap kembali sejarah penubuhan,
Mulanya sekadar penuhkan masa terluang,
Tapi kini dah jadi sebahagian kehidupan (perghhh..bajet gitu).

Aku sedang berbicara tentang blog ini,
Sudah sebulan usianya semalam,
Mari kita sama-sama ungkapkan kembali,
Semua perkara yang sudah tenggelam.

Selama ini hanya menjadi pembaca,
Menjadi “silent reader” di merata-rata,
Sebulan lepas gatal tangan nak mencuba,
Lahirlah “Ladang Jagung” yang biasa-biasa saja.

Ada kawan-kawan blogger bertanya,
Kenapa Jagung menjadi tema,
Kenapa entri mesti ada pantun diakhirnya?
Saya terkelu, terdiam dan juga terkesima (nanti saya buat sidang media untuk bagi penjelasan..haha).

Sehingga kini, hanya 24 entri saja,
Tapi itu sudah memadai bagi saya,
Sebagai blogger yang baru di alam maya,
Mohon tunjuk ajar dari rakan-rakan semua.

Kesempatan ini saya alu-alukan kedatangan anda,
Terima kasih kepada yang sudi “follow” saya,
Terima kasih juga kepada “chatter” di fibox sana (cbox juga),
Terima kasih juga untuk komen-komen anda (barulah meriah entri..(^_^).


Rungutan Sang Cengkerik: Terima Kasih Daun Keladi, Lain Kali Datang Lagi...=) 


10 comments:

Kerengga Biru said...

shameshame inchik jagung... XO

iEdA said...

memeriahkn ruangan blog + bole kongsi2 pndpt ^_^

+kasih+ said...

wah... baru sebulan rupanya usia blog en.jagung nie...
samalah kita.. memula just nak isi masa terluang skrg nie dah sewonok berkongsi cerita...
tp kalo entry en.jagung xde pantun raser cam x meriah...

my eyes for shine said...

wah! nnty nak culik si jagung la . klw org nak masuk minang bole tolong balas2xkn pntun .hahahak

Muttallif said...

Semoga semakin berjaya dalam dunia blogging :)

Cha_Haya said...

pertama kli jmpa blog yg entrinya semua berpantun!.. semoga terus maju! bnyk untung jgn lupa blanja! ahah! ;P

terima kasih jgk sbb slalu singgah blog kita.. ^_^v

eryn daud said...

selamat hari jadi yang ke sebulan ye cik jagung :)
terima kasih sebab sudi follow eryn.

Sis AI said...

Bgus Jagung ni, mnghargai teman blog dia, wakaka! Den terharu, isk3! Takpe, takde hal la. Lgpun enjoy Jagung brpantun. Bila nk bersilat? Wakakaka!

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

owhh baru sebulan jagung ea..tapi cam da otai2 la hehe !

suke blog jagung nie
entri berpantun madah gitu..

gud luck !

Si Jagung said...

Kerengga Biru:
hehe..dtg lah selalu Cik Kerengga..haha

iEdA:
betol tu Cik Ieda..banyak info leh dpat ngan blog ni..hehe

+kasih+:
a'ah baru sebulan, tp arini da sebulan lebey..hehe..tapi pening gak nak reka pantun merapu meraban neh..tp lagi pening kalu nak karang ayat..hehe..

my eyes for shine:
haha..tolongggg..ada org nak culik saya..hehe..

Muttallif:
tenkiu bro..tp xstanding bro la..hebat blog bro..=)

Cha_Haya:
haha..ni blog zaman Hang Tuah punya..haha..
yep..sama2..tenkiu gak slalu singgah cni..=)

eryn daud:
terima kasih..=)..dan jugak sama2..hehe

Sis AI:
wawawa..nangis ke??..hehe..besilat?..nati la saya wat VLOG lak..hehe

♥ Cik EylaDiLLa ♥:
haha..otai la sgt..entri pon beterabor..hehe..papon..terima kasih ye...=)