Tadaima !!

Assalamualaikum kawan-kawan semua,
"Tadaima" orang Jepun kata waktu kembali,
Agak lama aku hilang dari dunia maya,
Macam besa la, internet buat hal lagi.

Alhamdulillah hari ni aku berjaya,
Untuk buat satu entri kat blog ni,
Ini sebab internet aku laju gila,
Maklum la aku dah kat fakulti ni.

Aku naik bas dari Kedah,
Sampai Sungai Buloh petang tadi,
Aku minta nak turun kat Hentian Sebelah (Sungai Buloh Utara).
Dari sana aku jalan kaki.



Fuh, penat jugak jalan kaki,
Hampir sejam baru sampai fakulti,
Bukan tak nak naik teksi,
Tapi tambang mahai nak mati (tak berpatutan langsung).

Bukan  kawan tak nak tolong ambilkan,
Tapi aku tak nak susahkan depa,
Kita kan ada kaki untuk berjalan,
Lagipun dah lama aku tak "jogging" area sana (ayat macam rajin jogging ja..pui).

Sampai saja sungguh nostalgia (bajet cam tinggal lama ja),
Sampai pintu pagar snap gambar untuk anda,
Bajet macam pelancong luar negara,
Sampai bilik terus terlentang saja (penat gila).

Bangun saja terus “on” lappy aku,
Gian benar nak guna internet laju,
Maklumlah kat kampung, internet malu-malu,
Sebab tu buat aku tension selalu.

On lappy, terus masuk blog aku,
Owh, tengok keadaannya agak berdebu,
Tapi masih ada pengunjung sudi bertamu,
Terima kasih ya, akan aku kenang selalu.

Lambat jugak aku reka ayat untuk entri,
Otak berkarat lama dah tak guna,
Siap mengarang baru aku ingat kembali,
Kabel kamera tak bawa pula.

Gambar tak boleh nak transfer ke lappy,
Maafkan aku atas kesilapan ini,
Harapkan kamera buruk untuk snap sana sini,
Maklumlah tak mampu nak beli henpon berteknologi tinggi.

Walau apapun yang terjadi,
Aku nak "publish" jugak cerita ini,
Harap semua kawan-kawan sentiasa hepi,
Janganlah anda bersusah hati. 

Malam ini bersedialah anda,
Aku akan datang ke blog kome semua,
Pakat-pakat buat entri baru ya,
Aku nak jalan-jalan untuk baca.


Rungutan Sang Cengkerik: Akan Kuterjah Blog Anda...Tunggu Ya Kedatanganku..haha...(^_^)


27 comments:

zera eira said...

fuyoooooo. Pantun hooooooo. Selamat kembli jagung! :)

Azee Hana said...

hehikkk..comel nye jagung ni berpantun..=)

Arina Sallehuddin said...

hebat la pantun.. terbaik ahh.. =)

Cinta Misteri said...

Internet laju pun tkda guna,
Ku baca2 takdapun gambanya,
Nampknya internet fakulti pun buat pns hati,
Btw, slamat brBW dgn kelajuan tinggi.

Busyra Bt Takiyudin said...

hehe, pantun gitu :)

Yana Libra said...

busynye dia ye~ :)

FARHAN said...

waaa dh smpai sungai buluh!
ala.. bru smangat nk tgk gmbaq..

apa2 pun slamat beronline dgn internet yg laju "gila" tu.. kih3..

KorN said...

setiap entry ko neh berpantun2... byk idea ko kan.... kipidap...

Miss Wawa said...

pantun gitu.. terbaik lah :D

NOOR FATIN said...

haha tu la kdg2 tambang teksi tak masuk dek akal. aishhh berjalan je la, dah bleh kira sbg exercise tuu kann. hehehe ;D

Ayuni said...

hikhik, gonna love this blog!

are_lin@yu said...

wahh nak pergi mana tu..hehe.ayu follow sini dear ;-)

inche hlovate said...

hye..first time datang sini :)

Cik tikah said...

meh ler dtg blog cik tikah. boleh komen komen. hehe.. blog ni nmpk sedap sebab nmpk jagung!

sis92 said...

weee abam jagung dh kembali >.<

Norlida Ramli said...

alolo..
comeynya pantun =)
selamat berblog kembali..
jgn tinggal smpai berhabuk lg tau!
hehe =)

*btw..cute sgt header =)

Fatim said...

bagus tau jln kaki niii..

boleh kurus !

محمد شهريل القنيطري said...

hehe..selamat kembali!!!amboi berpantun nampak!!

Masha Meisters said...

haha..ok la 2

♥ wawawawa ♥ said...

welkem back ^^

~Sweet Honesty~ said...

saya datang jenjalan cini.. selamat kembali yea hencik..(^_^)..

(wahh..mcm kenalan lama sajork..)hihihi

✿Lady Ainaa✿ said...

Alhamdulillah dah selamat tiba.. weeee.... Blhlah awk update blog.. weeee

si robot comel said...

pandai berpantun,hehe

BP Boy said...

tambang taxi ni selalu ridiculous kan?? kiter ni bukan la kedekut sgt.. tp klu dah mhl tahap dewa tu, tak sanggup gak la..

Cik Kay Jue said...

owh macam baca buku cerita... best.. hehehe...

♥ sitifarhana ♥ said...

alahai sianny kne jalan smpi nak dekat sejam...hehe

Mr. Jagung said...

zera eira:
tenkiu..=)

Azee Hana:
yup2..comey cam tuan dia jugak la..heho..=)

Arina Sallehuddin:
besa2 aja dong..senang ckit dr reka ayat karangan..tak pandai mengarang ma..=)

Cinta Misteri:
pantun 2 kerat ke tu?..hebat2..=)

Busyra Bt Takiyudin:
pantun gitu2 aje laa..heehee..=)

Yana Libra:
besa laaa..im da boss..kah2..=)

FARHAN:
haha..aku tenet laju, hang hilang p mana x taw..haishh..=)

KorN:
haha..u know me..keh3..

Miss Wawa:
besa ja..lom setanding Othman Awang g..hehe..

NOOR FATIN:
memang sgt2 tak masok akal..uhuhu..xcersie tu cam nak tecabot kaki saya tau..haha

Ayuni:
tenkiu Ayuni...=)..love owner blog juga ya..hehoheho...hahahaha

are_lin@yu:
nak g blog are_lin@yu lee..hehe..tenkiu folo ye..=)

inche hlovate:
haii..selamat dtg..tenkiu singgah..=)

Cik tikah:
dah pergi..=)..aipppp jgan makan rakan sespesies saya..hehe

sis92:
yee..adek ieja..abam dah kembali..kah3..

Norlida Ramli:
tenkiu..tak tau, nati nek abuk balik neh..haha..header saya besa2 ja..baru blaja buat..hohoho..

Fatim:
a'ah..bagus gak..kot2 badan leh jadi cam abang Ben Ashaari..haha..tp fuhh..penat nak mampuss..huhuhu..

محمد شهريل القنيطري:
sukran..sukran jazilan ya akhi..hehe..=)

Masha Meisters:
sebenarnya tak berapa nak ok..penat oooo..uhuhu

♥ wawawawa ♥:
tenkiu2..hehe..=)

~Sweet Honesty~:
tenkiu2..hehe..xpe2..semua kawan lama, mesti kena jadi baru dulukan..bila dah lama, dah lemau, baru la jdik kawan lama..hehe..

✿Lady Ainaa✿ :
alhamdullillah..dah update dah..hehe

si robot comel:
besa2 aja..uhuhu..

BP Boy:
memang terlampau ridiculous..sebab tu org tak nak nek..haishh...apa pon tak buleh..

Cik Kay Jue:
haha..yeka?..kalu camtu, CKJ tunggu la kemunculan buku cerita saya di pasaran..hehe

♥ sitifarhana ♥:
a'ah dekat sejam..nampak sgt xdak stamina nya..haha