Celoteh 11: Cerita Follower Ke-100, Pertama & Sticker Cik Kay Jue


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Cubaan suara..cubaan suara..1, 2, 3…hee..ok..hari ni aku “stop” kejap celoteh retis, sambung esok pulak..yup..ESOK..entri terakhir untuk slot celoteh retis bakal menjelma..cewah…nak trilogy lagi..haisshh..hehe..

Hari ni berhenti sebab da event penting…jeng..jeng..jeng..hehehee..

Pengumuman….semalam Ladang Jagung dapat “follower” ke-100..tenkiuuu…dan pageview ke-1000..terima kasih sokongan anda semua..


FOLLOWER KE-100
Dia datang tanpa suara,
Dia pergi tanpa kata,
Tapi jejaknya masih ada,
Itulah “follower” ke-100 saya.

Aku ‘follow” langkah tinggalannya,
Akhirnya sampai destinasi tujuan,
LIVE.LOVE.LAUGH diberi nama,
Misz Anis selaku si tuan.

::Follower Ke-100 - Misz Anis::


FOLLOWER PERTAMA
Tanpa yang pertama tiada yang lainnya,
Kesempatan ini, aku sebutkan nama,
Darliana pula follower pertama,
Sungguh terhutang budi aku dengannya.

Tanpa prejudis, dia klik saja,
Walaupun aku pendatang baru,
Gembira aku dapat follower pertama,
Kerana aku masih malu-malu (malu nak promote blog da..haha).

::Follower Pertama - Nurul Darliana::



           Cik Kay Jue
Dan satu lagi berita gembira, siang tadi, aku jugak dapat “sticker” bertemakan jagung daripada Cik Kay Jue..

Siang tadi ada berita gembira,
Dapat e-mail dari rakan maya,
Cik Kay Jue hantar sticker lawa,
Paling seronok, ianya percuma (hehe).

Sungguh kreatif Cik Kay Jue kita,
Kejap saja dia siapkannya,
Ada masa nak blajar juga la,
Sapa nak, boleh tempah segera.

::Terima Kasih CKJ::


Kesimpulannya,

Untuk follower ke-100 dan pertama,
Terima kasih semua untuk segalanya,
Follower lain juga termasuk sama.
Tanpa anda siapalah saya.

Terima kasih jugak Cik Kay Jue,
Bagi sticker secara free,
Di lain hari, di lain waktu,
Boleh la buat lagi (hee).


Rungutan Sang Cengkerik: Terima Kasih kepada Semua Tak Kira Anda Yang Keberapa...=) 


19 comments:

Sis AI said...

Wakakaka! Jagung sudah terhangat di pasaran la, wakaka! Ingin sekali sy celebrate jgk dgn mkn jagung setongkol kat psar mlm, wakaka! XDD

Si Jagung said...

Sis Ai la bnyak sumbang kat pageview tu..haha..sblom bekfes g dah joging..saya pon kena folo Sis Ai joging jgak la..hahaha..jom, petang ni da pasar malam kat Paya Jaras..buleh la nak blanja setongkol..haha

sizziey darliana said...

wah, tak sangka pula ada entry khas ... hehe.... thanks jagung ... :) love this so much .. haha.. :D

Si Jagung said...

hehe...welcome..(^_^)..

Cik Kay Jue said...

Thanks si jangung sebab sudi entry ni.. hehe.. terharu pula.. hehe.. :P

Si Jagung said...

wawa...CKJ blushing ka??..hahaha..=P

+Sha+ said...

wah... seronok ye en.jagung dah ramey follower... suka baca blog nie penuh ngn pantun... klaka n comey2...

Si Jagung said...

# +Sha+:
haha..blog kecik je..harap2 da la org masok..hehe..panton tunggang langgang sebenarnya..haha~

Cik Kay Jue said...

sikt ar.. haha.. tak pe si jagung tak nampak.. hehe..

Si Jagung said...

CKJ:
blushing la tu letak tangan kat pipi..oohohohooo~

Cha_Haya said...

TAHNIAH! kemain dia.. dpt sticker free lgi dri CKJ!...

papepon.. jwpn utk sang cengkerik : sama2... ekekek ;p

mrs mell zally said...

wahwah.... jagung makin fofular nampaknya.. hehehe...

Amirah Zulhijjah said...

tahniah..bilangan follower bertambah..happy blogging..=)

misz anis said...

waaa....ade entry utk saya la!!heee...thanx si jagung..love this much!!=)
happy to know you...have a great day..=)

Si Jagung said...

@Cha_Haya :
hahaha..cengkerik nyanyi gembira..hehe

@mrs mell zally :
xdela..bukan nak popular pon..just ntok tambah kawan2..kawan2 blogger suma baik2..stiap pagi da saja org ucap slama pagi..hehe

@Amirah Zulhijjah :
smakin btambah follower smakin ramai kawan..hehe

@misz anis :
tenks to u too..sudi dtg n folo..hehe

Cik Kay Jue said...

adeh.. kantoi sudeh.. ingat kan tak perasan tadi.. ngee~~ >_<

Si Jagung said...

@ Cik Kay Jue :
mesti lah prasan...mata jagung ni tajam...hehe

Hani Shaa said...

best nyerrr si jagung niee . follower smakin bykk ....

Si Jagung said...

@ Hani Shaa :
baru sratos..da blogger dah beribu riban dah...uhuhu...tenkiu Hani pon salah sorang yg follow,,,aktif lak tu..hehe